Model Kolaborasi Bruce Lee x G-Shock MRG-G2000BL-9A

Ini dia, model yang mungkin akan melonjak naik suatu hari nanti. Model Kolaborasi Bruce Lee x G-Shock MRG-G2000BL-9A Sempena Ulang Tahun Ke-80 Beliau.

Kami sedia maklum bahawa G-Shock MRG-G2000BL-9A akan diumumkan dalam masa terdekat, tetapi ramai yang tidak dapat mengagak apakah sinonim dengan singkatan “BL” ini, sehinggalah ia menjadi informasi lengkap. 

Bruce Lee adalah lagenda yang terkenal seluruh negara,  dalam seni mempertahankan diri. G-Shock nampaknya akan merayakan ulang tahun ke-80 Bruce Lee dengan koleksi kolaborasi yang terbaru.
Edisi khas tahunan MR-G jam tangan diilhamkan oleh budaya dan ketukangan Jepun pada tahun-tahun kebelakangan ini, jadi untuk melihat satu ini yang diilhamkan oleh ikon multikultur seperti Bruce Lee agak mengejutkan tetapi juga penglihatan yang sangat baik.

Jam kerja kolaborasi ini mempunyai kes hitam dan kuning resin Duro Soft yang diilhamkan oleh tracksuit ikonik Bruce Lee dari filem “Game of Death.” Wajah hitam dengan aksen kuning dan merah juga melambangkan warna-warna Jeet Kune Do, gaya seni mempertahankan diri yang unik dan falsafah yang diciptakan oleh Lee. 

Tandatangan Bruce Lee, aksara Cina (龍) untuk nama panggilannya “naga,” muncul pada kedudukan pukul 3 di atas logo MR-G. Bezel dan kembali kes terukir dengan dua belas aksara Cina yang menyatakan prinsip-prinsip utama Jeet Kune Do, “Tidak menggunakan cara seperti itu, tanpa batasan sebagai batasan.” Bezel juga mempunyai lapisan karbon seperti berlian (DLC) untuk rintangan calar yang unggul. Kes kembali memaparkan lambang JKD yang berdasarkan simbol yin dan yang, dan pembungkusan eksklusif dihiasi dengan gambar naga bersulam.

Pangkalan MRG-G2000 adalah model G-Shock yang paling canggih dan mempunyai kes titanium dan bezel dengan pengerasan lapisan dalam (yang menyebabkan permukaan 4-5 kali lebih keras daripada titanium biasa), Sallaz menggilap, nilam kristal dengan salutan dalaman tanpa reflektif, kuasa Suria Tough, Multi-Band 6 timekeeping radio automatik, pengawasan GPS automatik dan pautan mudah alih Bluetooth.

Daripada keturunan Cina, Inggeris, dan Belanda-Yahudi, Bruce Lee dilahirkan di Amerika dan dibesarkan di Hong Kong. Dia dikenali sebagai pengajar seni mempertahankan diri, pelakon, perjuangan koreografer, pengarah, dan ahli falsafah. Selepas membintangi The Green Hornet di televisyen dan muncul dalam filem, dia menjadi bintang besar yang popularinya melangkaui bangsa dan kewarganegaraan. Bruce Lee juga dikreditkan sebagai leluhur seni mempertahankan diri campuran, kerana dia menggabungkan gaya yang berbeza dan tidak menyekat dirinya untuk satu sistem. Dia adalah ikon kebudayaan yang abadi di seluruh dunia yang pengaruhnya masih dirasakan di luar filem dan pertempuran.

Syarikat Keluarga Bruce Lee baru-baru ini telah melakukan kerjasama dengan jenama pakaian dan skateboard DGK dan Superare Fight Shop. Anak perempuan Lee Shannon Lee dan Justin Lin kini menghasilkan musim kedua “Warrior,” yang berdasarkan konsep asal dan rawatan oleh bapanya.

Kedai Hong Kong Watch Outz mendedahkan halaman katalog rasmi G-Shock MRG-G2000BL-9A di Facebook. Seorang peniaga di Reddit melaporkan harga menjadi USD4,000. Hanya 25 unit boleh didapati di Amerika Syarikat.

Kemas kini (20 Februari 2020): Casio secara rasmi mengumumkan MRG-G2000BL untuk dilancarkan di seluruh dunia. Casio America mengumumkan MRG-G2000BL-9A untuk jualan bulan April 2020, dengan harga jualan USD4000 (MYR16,899) dan ketersediaan pada kedai terpilih dan G-Shock Soho Store di New York City.

(Nama Bruce Lee, imej, kesamaan dan semua petunjuk yang berkaitan adalah harta intelek Bruce Lee Enterprises, LLC. Hak Cipta Terpelihara. Brucelee.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.