Kenapa Jam GShock GA2100 Popular Jam GShock TMJ

Tiba-tiba model jam ini menjadi viral. Kenapa Jam GShock GA2100 Popular. Adakah ia salah satu Jam GShock TMJ? Kami pernah melihat perkongsian gambar dimana TMJ memakai jam tangan yang seakan model ini. Lantas, ramai peminat G-Shock Malaysia mula menggelarkannya sebagai Jam Tangan GShock TMJ.

Untuk info, model yang Tengku Mahkota Johor pakai ini ialah model GA2100-1A1 atau dikenali dengan nama GShock GA2100 Black Out. Kini, model ini katanya tengah Viral dan menjangkau harga sehingga RM1,700 seunit.

Baca : Jam GShock Harga Mampu Milik

Kenapa Jam GShock GA2100 TMJ Popular?

Jam Tangan GShock TMJ GA2100-1A1
Sumber : Google

 

Siri terbaru ini GA-2100 nampaknya merupakan pelancaran model baru G-Shock yang paling berjaya sejak GMW-B5000. Pemadaman GA-2100-1A1, salah satu dari tiga model debut dari 2019, masih dijual secara meluas dan tidak tersedia. GA-2110SU-3A yang baru (GA2110SU-3A di A.S.) telah menjual dengan cepat di beberapa peruncit Amerika. Namun, ada sebab lain mengapa jam GShock GA-2100 menjadi begitu popular?

Baca : Model DW6900 Skeleton Yang Popular

Walaupun GA-2100 mempunyai lebih banyak DNA G-Shock asal dalam gaya daripada beberapa model baru-baru ini seperti GA-2000, ia juga merupakan gaya yang lemah yang mempunyai daya tarikan arus perdana. Peminat mudah mengenalinya sebagai G-Shock, tetapi pada masa yang sama, ia tidak menjerit “G-Shock” kepada orang lain.


 

 

 

 

 

Bezel mempunyai persamaan yang kuat untuk Audemars Piguet Royal Oak, yang mendapat menonton nama panggilan “CasiOak.” Saya tidak fikir sambungan itu semestinya suatu titik jualan yang sedar untuk kebanyakan pembeli, tetapi reka bentuk itu memberi penonton melihat klasik yang kelihatan seperti percaya diri dan mudah. Tidak ada keraguan bahawa persamaan itu telah mendapat banyak perhatian dalam talian GA-2100, yang memberikannya lebih publisiti daripada model baru-baru ini.

Walaupun ia jelas menjadi bezel yang tersendiri, ia adalah satu yang lebih kecil dan kurang menonjol daripada model G-Shock yang lain. Ini memberikan pandangan yang lebih konservatif, sambil mengekalkan unsur G-Shock tandatangan dengan kes dan band. Dail GA-2100 menawarkan gaya halus yang tidak terlalu sibuk dan kelihatan baik kontemporari dan abadi. Secara keseluruhannya, ia kelihatan lebih klasik daripada model G-Shock analog-digital lain dalam julat harga yang sama.


 

 

 

Penggunaan struktur Pengawal Karbon Teras membolehkan GShock GA-2100 menjadi G-Shock paling tipis bagi semua model semasa. Ketinggian dan lebar jam tangan dianggap saiz pertengahan bagi model jam tangan G-Shock yang punyai jarum analog. Lagipun, jam tangan ini sangat ringan dan selesa.

Model GA-2100 kini merupakan model G-Shock analog-digital paling ringan dengan berat hanya 51 gram. (Ia juga merupakan salah satu model G-Shock yang paling ringan, di belakang Jepun sahaja GW-S5600-1JF dan S Series wanita GMD-S6900).

Mereka yang mempunyai pergelangan tangan yang lebih kecil tidak perlu risau tentang jam tangan ini. Khususnya orang Asia, jam ini pasti sesuai untuk lelaki dan wanita.

Walaupun paparannya lebih besar daripada DW-5600, sebenarnya ia sangat selesa bila memakainya.GA-2100 adalah jam tangan yang hebat dan harga jualan sekitar USD99 (MYR450), harga yang berpatutan pada nilai yang sangat baik. Sama ada anda membelinya untuk dipakai seharian atau untuk hujung minggu dan rekreasi, pilihan untuk membeli GA-2100 adalah keputusan yang bijak.Antara ciri-ciri terbaik model GA-2100 ini, ia punyai ciri seperti ‘heavy-duty shock resistance’ dan juga rintangan air sedalam 200 meter. Fungsi lain yang berguna termasuk masa dunia, jam randik 1/100-kedua, pemasa undur 24 jam, paparan tarikh dan hari, dan dwi Lampu belakang LED.

Berminat untuk tahu lebih lanjut, boleh layari laman web GShock USA.

 

1 thought on “Kenapa Jam GShock GA2100 Popular Jam GShock TMJ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.