Berapa Harga Jam Tangan GShock King Model GX-56 Series Di Malaysia

Khas buat peminat jam tangan GShock dari Jepun, antara model jam tangan GShock yang menjadi idaman ialah model GShock King. Mana satu model jam tangan GShock King? Berapa pula Harga Jam Tangan GShock King Model GX-56BB Di Malaysia?


Kenapa model ini dinamakan sebagai King?


Paling menjadi pilihan untuk model GShock King ialah model ini, GShock GXW-56-1AJF. Model ini punyai fungsi Multiband 6 dan juga punyai tambahan Face Plate dalaman berwarna merah, yang mencantikkan lagi bentuk jam GShock King ini.

Mengikut harga runcit biasa di G-Factory dan juga kedai jam terkenal di Malaysia, ia di jual dengan harga sekitar RM990 hingga RM1299 untuk satu unit.


Bagi model GShock GX-56BB-1, ia lebih murah dan kebanyakkannya dijual dengan harga runcit sekitar RM759 hingga RM899 di Malaysia. model ini punyai face plate gelap dan biasanya mempunya bands dan bezel GShock King berwarna hitam. Ada beberapa model punyai warna Jingga (Orange) dan harganya mungkin tidak jauh beza.

Ada banyak lagi model GShock King yang berbeza mengikut model yang dibawa masuk ke Malaysia. Ternyata, untuk tahun 2018, model GShock King GX-56DGK-1 Limited Edition berwarna Ungu ini antara yang di cari. 

Harga untuk model ini boleh mencecah hingga RM2,000 atau lebih.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.